PlĂĄcido Domingo clausura l’oferta simfĂČnica de les Arts per a 2018

PlĂĄcido Domingo clausura l’oferta simfĂČnica del Palau de les Arts per a 2018 amb dos concerts a l’Auditori en les seues facetes de cantant i de director d’orquestra.

El dimecres 19 de desembre, amb les entrades esgotades des de setembre, PlĂĄcido Domingo interpreta, junt amb la soprano Irina Lungu i els artistes del Centre de Perfeccionament, Camila Titinger i Vicent Romero, pĂ gines d’ĂČpera i sarsuela.

En aquest sentit, les Arts comunica que Ana MarĂ­a MartĂ­nez ha cancel·lat la seua presĂšncia a ValĂšncia per circumstĂ ncies personals. En el seu lloc, cantarĂ  junt amb PlĂĄcido Domingo la soprano Irina Lungu. Convidada habitual en els teatres i festivals mĂ©s prestigiosos, la intĂšrpret russa debuta al centre d’arts valenciĂ  amb aquest concert.

Óliver DĂ­az assumeix la direcciĂł musical de la vetlada lĂ­rica, que suposa la tercera incursiĂł del mestre d’Oviedo al podi de les Arts, des d’on ha dirigit l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en el ballet ‘Don Quixote’ i en ‘El Gato MontĂ©s’, de Penella, en anteriors ocasions.

El repertori del concert inclou, per a la primera part, Ă ries i duos de Verdi (‘Nabucco’, ‘La traviata’ e ‘Il trovatore’), de Puccini (‘Manon Lescaut’ i ‘La BohĂšme’), de Giordano (‘Andrea ChĂ©nier’), a mĂ©s de peces d’ĂČpera francesa (‘Faust’, ‘RomĂ©o et Juliette’ i ‘Les pĂȘcheurs de perles’).

DesprĂ©s del descans, el programa estarĂ  dedicat Ă­ntegrament a la sarsuela, amb romances i altres passatges al faristol de tĂ­tols com ‘Los gavilanes’, de Guerrero; ‘La Torre del Oro’, de GimĂ©nez; ‘La del manojo de rosas’, de SorozĂĄbal; ‘El niño judĂ­o’ i ‘La pĂ­cara molinera’, de Luna; ‘Maravilla’, de Moreno Torroba, i ‘Marina’, d’Arrieta.

Tres dies desprĂ©s, el 22 de desembre, a l’Auditori, PlĂĄcido Domingo culmina la seua presĂšncia al centre d’arts per a 2018 amb la direcciĂł d’una cita liricosimfĂČnica en quĂš participen els cantants del Centre de Perfeccionament, el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Al faristol figuren obres d’especial rellevància en el període nadalenc: la suite de l’obra ‘El cascanueces’, de Txaikovski, “Danzas polovtsianas” de l’obra ‘El príncipe Ígor’, de Borodín, així com una selecció de fragments de l’opereta ‘Die Fledermaus’ (‘La rata penada’) de Johann Strauss, amb la qual la tradició musical vienesa acomiada totes les nits del 31 de desembre l’any que acaba.

PlĂĄcido Domingo tornarĂ  a la capital del TĂșria el 30 de març de 2019 per a commemorar el X aniversari del Centre de Perfeccionament d’artistes que ell mateix promou i que tĂ© la seua seu a les Arts. Novament des del faristol presentarĂ  a ValĂšncia alguns dels professionals de mĂ©s projecciĂł que s’han format al teatre valenciĂ : Maite Alberola, Nozomi Kato, Pablo GarcĂ­a LĂłpez i GermĂĄn Olvera.

Lee mĂĄs: abc.es


Comparte con sus amigos!