Més de 60 activitats per a celebrar la I Nit Europea de la Investigació Valenciana

La Generalitat impulsa, per primera vegada, la celebraci√≥ de la Nit Europea de la Investigaci√≥ Valenciana, la qual tindr√† lloc el pr√≤xim 28 de setembre de manera simult√†nia en m√©s de 300 ciutats d’√†mbit comunitari de m√©s de 30 pa√Įsos. Un total de 25 entitats s’han sumat a la I Nit Europea de la Investigaci√≥ Valenciana i han organitzat m√©s de 60 propostes en m√©s de 30 espais.

La proposta de la Nit Europea liderada per la Generalitat ha estat promoguda amb el lema ‘Science bridges’, a fi de consolidar ponts i connexions entre la investigaci√≥ i la cultura, amb la finalitat, alhora, de celebrar l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

El programa de la I Nit Europea de la Investigaci√≥ Valenciana ha comptat amb la implicaci√≥ de la Conselleria d’Educaci√≥, Investigaci√≥, Cultura i Esport, de les cinc universitats p√ļbliques valencianes, de centres d’investigaci√≥ en salut de la capital valenciana, dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut P√ļblica: Fisabio, Incliva, ISSLaFe i Fundaci√≥ d’Investigaci√≥ Pr√≠ncep Felipe.

A m√©s, tamb√© hi participen centres d’investigaci√≥ d’√†mbit estatal com ara el CSIC, mitjan√ßant la delegaci√≥ a la Comunitat Valenciana, i el Centre d’Investigaci√≥ en Xarxa en Malalties Rares (Ciberer), integrat en l’Institut de Salut P√ļblica Carlos III. A m√©s a m√©s, tamb√© han programat accions la Ciutat de les Arts i les Ci√®ncies i la Fundaci√≥ Oceanogr√†fic.

Aquesta Nit compta, a m√©s, amb la col¬∑laboraci√≥ del Consorci de Museus, de les tres diputacions valencianes, per mitj√† del Museu de Prehist√≤ria de Val√®ncia i el Museu Valenci√† d’Etnologia, el Museu de Belles Arts de Castell√≥, el MARQ d’Alacant i els ajuntaments de Val√®ncia, Castell√≥, Elx, Sagunt, Potries i Morella, pel seu vincle amb la cultura i el patrimoni cultural reconegut per la Unesco.

La Nit Europea de la Investigaci√≥ Valenciana tamb√© disposa del suport de la Delegaci√≥ del Consell per a la Uni√≥ Europea i Relacions Externes, la Direcci√≥ General de Relacions amb la Uni√≥ Europea i l’Estat i la Secretaria Auton√≤mica de l’Ag√®ncia Valenciana de Turisme.

Des de 2005, la Uni√≥ Europea promou la celebraci√≥ de la Nit Europea de la Investigaci√≥ amb la finalitat d’aproximar la figura de les investigadores i els investigadors a la ciutadania mitjan√ßant activitats divulgatives, din√†miques i amb un component l√ļdic.

D’aquesta manera, es pret√©n atraure l’atenci√≥ de la societat cap a la ci√®ncia, especialment del p√ļblic jove, per tal de fomentar vocacions per la ci√®ncia, la tecnologia i la investigaci√≥.

A més, la Nit Europea de la Investigació Valenciana mostra un compromís especial per a fomentar la perspectiva de gènere en la ciència, és a dir, donar a conéixer la investigació liderada per dones al territori autonòmic.

Per a més informació: https://nitinvestigacio.ffes.es

Lee m√°s: abc.es


Comparte con sus amigos!