Labora concedeix a 46 entitats locals tallers que donaran formació i ocupació a 840 persones aturades

El Servei Valenci√† d’Ocupaci√≥ i Formaci√≥ (Labora), depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible, ha concedit a 46 entitats locals de la Comunitat tallers d’ocupaci√≥ que oferiran a 840 persones formaci√≥ i ocupaci√≥ durant dotze mesos.

El secretari auton√≤mic d’Ocupaci√≥, Enric Nomded√©u, ha anunciat les entitats locals que enguany rebran la subvenci√≥ per a poder realitzar aquests projectes formatius, un projecte que combina classes te√≤riques amb la realitzaci√≥ de pr√†ctiques en els municipis on se celebren. A m√©s, des del primer dia, els alumnes-treballadors cobren un salari.

En total, s√≥n 46 els ajuntaments o entitats locals que realitzaran un total de 139 tallers, la qual cosa suposar√† una inversi√≥ total per part de Labora (Servef) de 16,7 milions d’euros. A Alacant seran 17 les entitats locals les que realitzaran tallers per a 280 els alumnes. A Castell√≥ es realitzaran tallers en 9 entitats locals i seran 170 les que podran accedir. Finalment, a Val√®ncia es realitzaran tallers en 20 entitats locals i seran 390 les persones aturades que podran accedir.

El responsable d’Ocupaci√≥, Enric Nomded√©u, ha destacat que aquest programa t√© un triple benefici: “Es realitzen labors de millora en les localitats, les persones aturades aconsegueixen formaci√≥ i, tamb√©, se’ls garanteix una remuneraci√≥ des del principi”, ha exposat el secretari auton√≤mic d’Ocupaci√≥.

Cadascun d’aquests tallers tindr√† una durada de dotze mesos, equivalents a 1920 hores de formaci√≥, en alternan√ßa amb el treball o la pr√†ctica professional, que tamb√© estar√† dirigida a l’aprenentatge, la qualificaci√≥ i adquisici√≥ d’experi√®ncia professional, per a l’obtenci√≥ dels Certificats de Professionalitat, que acrediten l’apr√®s. “D’aquesta manera, millorem la seua qualificaci√≥ professional per a afavorir la seua inserci√≥ laboral”, ha assenyalat Nomded√©u.

Alguns dels aspectes que s’han valorat per a la seua adjudicaci√≥ s√≥n: la taxa d’atur de la comarca en qu√® aquest es desenvolupe o l’accions positives que garantisquen i promoguen la igualtat de dones i homes, entre altres requisits. “L’objectiu √©s aconseguir un model econ√≤mic local m√©s inclusiu i integrador, adaptat a la realitat social”, ha afegit el secretari auton√≤mic.

Entre les especialitats que s’han adjudicat destaquen les de jardineria, on l’alumnat adquirir√† formaci√≥ en aquesta mat√®ria i realitzar√† projectes de paisatgisme en els seus propis municipis, les d’obra de paleta on, a m√©s del certificat de professional, realitzaran obres o adequacions en la localitat o les d’animaci√≥ de temps lliure.

Aquests ‘Tallers d’Ocupaci√≥’ consoliden l’aposta del Consell per l’educaci√≥ i la formaci√≥ com a mitj√† d’acc√©s a un treball m√©s estable i de qualitat. “Volem que les persones aturades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar ocupaci√≥”, ha expressat Enric Nomded√©u.

El secretari auton√≤mic d’Ocupaci√≥ ha recordat les dades que confirmen l’√®xit d’aquest projecte. Aix√≠, durant els √ļltims quatre anys s’han destinat 86 milions per a engegar tallers d’ocupaci√≥ en 308 entitats locals per les quals han passat 5.712 alumnes.

D’altra banda, ha afegit que durant aquesta legislatura a m√©s dels tallers d’ocupaci√≥ s’han engegat el projecte “t’Avalem”, tallers d’ocupaci√≥ enfocats a menors de 30 anys i s’han recuperat les escoles taller “Et Formem” per a fomentar l’ocupaci√≥ en els barris d’acci√≥ preferent.

Lee m√°s: abc.es


Comparte con sus amigos!