Labora concedeix a 46 entitats locals tallers que donaran formaci贸 i ocupaci贸 a 840 persones aturades

El Servei Valenci脿 d’Ocupaci贸 i Formaci贸 (Labora), depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible, ha concedit a 46 entitats locals de la Comunitat tallers d’ocupaci贸 que oferiran a 840 persones formaci贸 i ocupaci贸 durant dotze mesos.

El secretari auton貌mic d’Ocupaci贸, Enric Nomded茅u, ha anunciat les entitats locals que enguany rebran la subvenci贸 per a poder realitzar aquests projectes formatius, un projecte que combina classes te貌riques amb la realitzaci贸 de pr脿ctiques en els municipis on se celebren. A m茅s, des del primer dia, els alumnes-treballadors cobren un salari.

En total, s贸n 46 els ajuntaments o entitats locals que realitzaran un total de 139 tallers, la qual cosa suposar脿 una inversi贸 total per part de Labora (Servef) de 16,7 milions d’euros. A Alacant seran 17 les entitats locals les que realitzaran tallers per a 280 els alumnes. A Castell贸 es realitzaran tallers en 9 entitats locals i seran 170 les que podran accedir. Finalment, a Val猫ncia es realitzaran tallers en 20 entitats locals i seran 390 les persones aturades que podran accedir.

El responsable d’Ocupaci贸, Enric Nomded茅u, ha destacat que aquest programa t茅 un triple benefici: “Es realitzen labors de millora en les localitats, les persones aturades aconsegueixen formaci贸 i, tamb茅, se’ls garanteix una remuneraci贸 des del principi”, ha exposat el secretari auton貌mic d’Ocupaci贸.

Cadascun d’aquests tallers tindr脿 una durada de dotze mesos, equivalents a 1920 hores de formaci贸, en alternan莽a amb el treball o la pr脿ctica professional, que tamb茅 estar脿 dirigida a l’aprenentatge, la qualificaci贸 i adquisici贸 d’experi猫ncia professional, per a l’obtenci贸 dels Certificats de Professionalitat, que acrediten l’apr猫s. “D’aquesta manera, millorem la seua qualificaci贸 professional per a afavorir la seua inserci贸 laboral”, ha assenyalat Nomded茅u.

Alguns dels aspectes que s’han valorat per a la seua adjudicaci贸 s贸n: la taxa d’atur de la comarca en qu猫 aquest es desenvolupe o l’accions positives que garantisquen i promoguen la igualtat de dones i homes, entre altres requisits. “L’objectiu 茅s aconseguir un model econ貌mic local m茅s inclusiu i integrador, adaptat a la realitat social”, ha afegit el secretari auton貌mic.

Entre les especialitats que s’han adjudicat destaquen les de jardineria, on l’alumnat adquirir脿 formaci贸 en aquesta mat猫ria i realitzar脿 projectes de paisatgisme en els seus propis municipis, les d’obra de paleta on, a m茅s del certificat de professional, realitzaran obres o adequacions en la localitat o les d’animaci贸 de temps lliure.

Aquests ‘Tallers d’Ocupaci贸’ consoliden l’aposta del Consell per l’educaci贸 i la formaci贸 com a mitj脿 d’acc茅s a un treball m茅s estable i de qualitat. “Volem que les persones aturades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar ocupaci贸”, ha expressat Enric Nomded茅u.

El secretari auton貌mic d’Ocupaci贸 ha recordat les dades que confirmen l’猫xit d’aquest projecte. Aix铆, durant els 煤ltims quatre anys s’han destinat 86 milions per a engegar tallers d’ocupaci贸 en 308 entitats locals per les quals han passat 5.712 alumnes.

D’altra banda, ha afegit que durant aquesta legislatura a m茅s dels tallers d’ocupaci贸 s’han engegat el projecte “t’Avalem”, tallers d’ocupaci贸 enfocats a menors de 30 anys i s’han recuperat les escoles taller “Et Formem” per a fomentar l’ocupaci贸 en els barris d’acci贸 preferent.

Lee m谩s: abc.es


Comparte con sus amigos!