La cantant Christina Rosenvinge tanca la segona edici贸 del cicle Rock, pop…, al Palau de la M煤sica de Val猫ncia

La vocalista madrilenya Christina Rosenvinge ser脿 l鈥檈ncarregada de tancar la segona edici贸 del cicle Rock, pop…, al Palau de la M煤sica de Val猫ncia el dissabte, 15 de desembre. Durant els 煤ltims mesos, el recinte del Passeig de l鈥橝lbereda ha acollit les actuacions d鈥檃rtistes com Vicente Amigo, Els Amics de les Arts, Carmen Par铆s, Revolver, Sidonie o Soledad V茅lez, entre d鈥檃ltres. D鈥檃questa manera, el Palau ha aconseguit apropar-se a p煤blics de generacions diferents amb propostes de g猫neres variats. Per tal d鈥檃ssolir aquest objectiu, la direcci贸 de l鈥檃uditori ha comptat amb la col路laboraci贸 de l鈥橝ssociaci贸 de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV).

En la seua 煤ltima cita, el festival Rock, pop…, al Palau rebr脿 l鈥檃rtista distingida amb el Premi Nacional de les M煤siques Actuals 2018. El guard贸, concedit el passat mes d鈥檕ctubre, reconeix una llarga traject貌ria que va comen莽ar a finals de la d猫cada dels vuitanta quan la cantant formava part del duet 脕lex y Cristina. En la seua decisi贸, el jurat va destacar 鈥渆l potencial emocional de la seua obra鈥, aix铆 com el 鈥減roc茅s de cerca d鈥檜na personalitat musical pr貌pia鈥. D鈥檃ltra banda, va posar de manifest el seu 鈥渢alent i la credibilitat de la seua genu茂na carrera professional, trets que es troben en una clara expressi贸 en els seus m茅s recents treballs鈥. Per 煤ltim, va ressaltar 鈥渓a qualitat tant de la seua faceta compositiva com de les seues actuacions en directe鈥.

En aquesta ocasi贸, les taules de la sala Rodrigo del Palau de la M煤sica de Val猫ncia acolliran la presentaci贸 de l鈥櫭爈bum m茅s recent de la cantant, Un hombre rubio (El segell del Primavera, 2018). Es tracta d鈥檜n disc que va sorgir despr茅s que la compositora analitz茅s la relaci贸 dif铆cil que va tenir amb son pare, qui va morir quan ella era molt jove. Posteriorment, quan ja havia escrit el 鈥淩omance de la plata鈥 per a intentar entendre les circumst脿ncies vitals del seu progenitor, Christina Rosenvinge va aprofundir en el model d鈥檋ome que s鈥檋a imposat per norma general, amb una suposada fortalesa emocional.

Aix铆 mateix, el repertori de l鈥櫭爈bum cont茅 hist貌ries d鈥檃mor (鈥淎nna y los p谩jaros鈥), homenatges a les lluitadores dels nostres dies (amb una can莽贸 per a Berta C谩ceres, l铆der ind铆gena assassinada per la seua lluita contra la construcci贸 de preses hidroel猫ctriques a Hondures) i un cant als refugiats (鈥淓l pretendiente鈥).

Les entrades per al concert de Christina Rosenvinge el dissabte, 15 de desembre, en la sala Rodrigo del Palau de la M煤sica de Val猫ncia es poden adquirir en la p脿gina web ( https://www.palauvalencia.com/evento/christina-rosenvinge/) i en les taquilles de l鈥檃uditori. El preu de les localitats 茅s de 15 euros m茅s despeses de gesti贸.

Lee m谩s: abc.es


Comparte con sus amigos!