La cantant Christina Rosenvinge tanca la segona edició del cicle Rock, pop…, al Palau de la Música de València

La vocalista madrilenya Christina Rosenvinge serà l’encarregada de tancar la segona edició del cicle Rock, pop…, al Palau de la Música de València el dissabte, 15 de desembre. Durant els últims mesos, el recinte del Passeig de l’Albereda ha acollit les actuacions d’artistes com Vicente Amigo, Els Amics de les Arts, Carmen París, Revolver, Sidonie o Soledad Vélez, entre d’altres. D’aquesta manera, el Palau ha aconseguit apropar-se a públics de generacions diferents amb propostes de gèneres variats. Per tal d’assolir aquest objectiu, la direcció de l’auditori ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV).

En la seua última cita, el festival Rock, pop…, al Palau rebrà l’artista distingida amb el Premi Nacional de les Músiques Actuals 2018. El guardó, concedit el passat mes d’octubre, reconeix una llarga trajectòria que va començar a finals de la dècada dels vuitanta quan la cantant formava part del duet Álex y Cristina. En la seua decisió, el jurat va destacar “el potencial emocional de la seua obra”, així com el “procés de cerca d’una personalitat musical pròpia”. D’altra banda, va posar de manifest el seu “talent i la credibilitat de la seua genuïna carrera professional, trets que es troben en una clara expressió en els seus més recents treballs”. Per últim, va ressaltar “la qualitat tant de la seua faceta compositiva com de les seues actuacions en directe”.

En aquesta ocasió, les taules de la sala Rodrigo del Palau de la Música de València acolliran la presentació de l’àlbum més recent de la cantant, Un hombre rubio (El segell del Primavera, 2018). Es tracta d’un disc que va sorgir després que la compositora analitzés la relació difícil que va tenir amb son pare, qui va morir quan ella era molt jove. Posteriorment, quan ja havia escrit el “Romance de la plata” per a intentar entendre les circumstàncies vitals del seu progenitor, Christina Rosenvinge va aprofundir en el model d’home que s’ha imposat per norma general, amb una suposada fortalesa emocional.

Així mateix, el repertori de l’àlbum conté històries d’amor (“Anna y los pájaros”), homenatges a les lluitadores dels nostres dies (amb una cançó per a Berta Cáceres, líder indígena assassinada per la seua lluita contra la construcció de preses hidroelèctriques a Hondures) i un cant als refugiats (“El pretendiente”).

Les entrades per al concert de Christina Rosenvinge el dissabte, 15 de desembre, en la sala Rodrigo del Palau de la Música de València es poden adquirir en la pàgina web ( https://www.palauvalencia.com/evento/christina-rosenvinge/) i en les taquilles de l’auditori. El preu de les localitats és de 15 euros més despeses de gestió.

Lee más: abc.es


Comparte con sus amigos!